4 biji putih telur
1 cawan gula kastor (itupun dh manis gler)
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu teh cuka makan
1 sudu teh esen vanilla
Bahan-bahan untuk topping
1/2 cawan whipping cream @ spray whipping cream (klu nk cepat)
Strawberi
Kiwi
Strawberi
Kiwi
- Pukul putih telur sehingga kembang menggunakan mixer.
- Masukkan gula dan pukul adunan sehingga kembang dan pekat.
- Setelah itu, masukkan tepung jagung, cuka dan esen vanilla ke dalam adunan. Pukul lagi sehingga adunan rata. Untuk proses ini, anda juga boleh memukul adunan menggunakan spatula.
- Letakkan adunan di dalam loyang tanpa sapuan mentega @ alaskan loyang anda dengan baking paper.
- Bakar adunan pada suhu 140C selama 1 hingga 1 jam 15 minit. Kek yang telah dimasak akan kelihatan garing.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan