Sarapan Pagi
- Nasi goreng (1 cawan) dimasak dengan lobak merah (1/4 cawan) dan kacang buncis (1/4 cawan)
- Kopi (1 cawan) dengan susu rendah lemak (1/4 cawan)
Minum Pagi
- Teh tanpa gula (1 cawan)
Makan Tengah Hari
- Bihun Sup (1 cawan) dimasak dengan udang kecil (10 ekor) + sawi + tomato + lobak merah + putik jagung (1 cawan)
- Tembikai (1 potong)
- Teh ais limau (ditambah 1 sudu teh gula) (1 gelas)
Minum Petang
- Popiah basah (2 keping)
- Teh tanpa gula (1 cawan) dengan susu rendah lemak (1/4 cawan)
Makan Malam
- Nasi putih (1 cawan)
- Sup sayur campur (1/2 cawan)
- Ikan kembung bakar berlada (1 ekor sederhana)
- Pisang emas (2 biji)
- Air kosong (1 gelas)
Bahagian Pemakanan Kementerian Kesihatan Malaysia 2010
Tiada ulasan:
Catat Ulasan