Rabu, 23 Julai 2014

Biskut Cornflakes

Bahan-bahan 

200gm mentega 
150gm gula kastor halus 
1 biji kuning telur
100gm Cornflakes (dihancurkan)
100gm tepung jagung
190gm tepung Red Rose
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat Cip

Hiasan
Cornflakes
Putih telur
 
http://hiddyasri.blogspot.com
 
Cara-cara Membuat:-
  • Pukul mentega, gula, esen vanilla dan kuning telur sehingga sebati dengan mesin putar.
  • Masukkan Cornflakes hancur, tepung jagung dan tepung Red Rose. Uli adunan sehingga sebati.
  • Bulatkan adunan kecil-kecilan. Masukkan cip coklat dilamnya.
  • Setelah adunan dibulatkan, masukkan ke dalam bekas berisi putih telur.
  • Kemudian, golekkan adunan ke dalam bekas berisi Cornflakes. Pastikan Cornflakes rata.
  • Sediakan dulang pembakar dengan menyapu sedikit mentega. Susun adunan di atasnya.
  • Ada juga boleh meletakkan adunan ke dalam cawan kertas tanpa menyapukan mentega ke atas dulang pembakar.
  • Bakar dengan suhu 150C selama 20 minit.

Tiada ulasan:

Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group