200gm mentega
150gm gula kastor halus
1 biji kuning telur
100gm Cornflakes (dihancurkan)
100gm tepung jagung
190gm tepung Red Rose
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat Cip
Hiasan
Cornflakes
Putih telur
100gm Cornflakes (dihancurkan)
100gm tepung jagung
190gm tepung Red Rose
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat Cip
Hiasan
Cornflakes
Putih telur
Cara-cara Membuat:-
- Pukul mentega, gula, esen vanilla dan kuning telur sehingga sebati dengan mesin putar.
- Masukkan Cornflakes hancur, tepung jagung dan tepung Red Rose. Uli adunan sehingga sebati.
- Bulatkan adunan kecil-kecilan. Masukkan cip coklat dilamnya.
- Setelah adunan dibulatkan, masukkan ke dalam bekas berisi putih telur.
- Kemudian, golekkan adunan ke dalam bekas berisi Cornflakes. Pastikan Cornflakes rata.
- Sediakan dulang pembakar dengan menyapu sedikit mentega. Susun adunan di atasnya.
- Ada juga boleh meletakkan adunan ke dalam cawan kertas tanpa menyapukan mentega ke atas dulang pembakar.
- Bakar dengan suhu 150C selama 20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan