Ahad, 10 April 2011

Kali Terakhir

Catatan ni aku tulis untuk kali terakhir dalam bulan ni.. Sebabnya, bermula esok, aku dh mula busy dgn profesyen baru + study untuk final. Semoga aku berjaya dengan cemerlangnya.. Ingat Hidayah, belajar untuk diri sendiri, jgn ada niat nak bersaing dgn org lain..Tadi pergi kelas MAT pun, aku dh berperasaan nak bersaing dgn org lain.. Bila niat mcm tu la, mesti x dpt jwpn.. Bila aku fokus blk, yg aku nk bersaing dgn kemampuan diri aku sendiri, barulah aku boleh menerima apa yg Ms. Flora ajar..

Okla..aku ada video untuk dihare bersama korg.. Bagi yg melanjutkan pelajaran secara e-pjj dlm tourism management, mesti ada subjek BJP110(depends). Kami diberikan group assignment berupa Japanese Video sebanyak 30%. Well, inilah hasilnya.. Bila ingat blk, tersenyum lebar sorg2...Mimpipun dok teringatkan Doraemon..hehhe..Ada ke masa tgh shoot ada jek yg kacau. Lori sampah nak lalu la..Blurla..Nyamuk gigitla..Macam2...hehhe..sweet..



video



Hopefully, aku berjaya score A..Aku nak mantapkan lagi pointer aku. Ada gak bercita2 nak dptkan anugerah dekan. Bdk2 OM & BM boleh dpt dekan beramai2, x kan bdk2 kelas aku tak bole!! Asal fokus, usaha dan study smart, pasti berjaya!!

Sabtu, 9 April 2011

My Best Friend's Wedding

I'm glad she has found Mr. Right for herself. I know that she had searched for him long long time ago. Allah's will made her found her eternal partner. Anyway my friend, I'm wishing and praying the best for you. Hopefully your love will glow your way as well as you can be a good wife to your beloved hubby. And lastly will be blessed with children to complete your life..


Wedding Azie & Adib

Khamis, 7 April 2011

Kek Coklat Kukus

Lately, my mom had tried out this ausome chocolate cake for us.. It tasted so nice until mom kept on baking again and again..

Okay, let's see how mom made it..


http://hiddyasri.blogspot.com
Nyummy..looks deliciouskan??

Picture kat atas ni adalah mixture yang terdiri drpd telur, minyak masak, gula pasir, sodium bicarbonate, gula pasir, essence vanilla, baking powder, cocoa powder, tepung gandum and susu cair.. Banyakkan?? Sedap betul bila kesemua bahan ni dicampurkan - menjilat jari..padahal blom bake lagi :)


http://hiddyasri.blogspot.com
Ready to bake!

Masukkan mixture tadi ke dalam bekas pembakar. Planta atau butter tak perlu disapukan pada bekas pembakar because mixture tadi dah contain minyak masak yang tak akan buat kek tersebut melekat.


http://hiddyasri.blogspot.com
Gebu betul cake ni..I loikee..

Pastu, kukus cake ni for about 45 minutes..Yeah..kukus..never heard of it?? Kukus buat kek ni nmpk so moist.. Itu rahsianya ;)


http://hiddyasri.blogspot.com
Ready to be served

Tara..This was the nyummy look of the cake. I'd love it.. Anywhere, I couldn't reveal the topping ingredients because tak jadi..Yea..x jadi..So, whenever I dh discover on the real way to make the chocolate topping, I will let you guys know..

Jumaat, 1 April 2011

I'm hired!!

WhaT? I am HIRED??? How could it possibly be? Anyway, thanks to Allah's miracle.. It's only that we need to have faith on His. Alhamdulillah. It's a good start from April..or something like April Fool to me because this issue has been pending for three days!!

I'll be busy planning myself to be prepared mentally & physically. All I wanna do is to score A's in all subjects, to get myself hired permanently and to get kids a.s.a.p. I can't wait to see miracles..

Allah, bless me.. Make me stick for this job for long time. I have never wanted to change so many jobs until I have the opportunity to become a lecturer.

Anyway, thank you so much Bank of Tokyo!! Wait till I come..
Bank of Tokyo - Google Image

Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group