Rabu, 29 Disember 2010

Catatan orang sakit..

It's about me, me and me again..Hi!! Thanks for reading..Hari ni rasa tak berapa sehat..demam la plak..Ni semua gara-gara meredah hujan untuk ke kedai Foto Mulia.. Anyway, aku bersyukur yg smlm Allah nak turunkan hujan.. Sejuk sikit bumiNya malam tadi..

Hujan, satu kurniaan dariNya..bukannya....(smbg bawah)..

Aaa...ni kumpulan hujan ek...x de kene-mengena dengan cerita hujan tadi..(smbg bawah..)

Isnin, 27 Disember 2010

Janganla macam ni!!

Girls, janganla macam ni!! Adik/Acu pening.. Sampai bila korang nak bergaduh?? X kan hanya psl shawl ajer?? Shawl tu kan byk..colourful lagi..Amik je la... Adik/Acu ada banyak masalah..Pls..bebaik semula for Mak/Wan 's sake, bebaikla..

Kesianla kt aku ni..

Congrates!!!

Congratulations Malaysian Teams on the winning of yesterday's match!! You made us proud!


congrstz



Semalam, Malaysia meraih kejayaan terbesar dalam arena bolasepak yang seakan suram apabila skuad Malaysia menang 3-0 menentang skuad Indonesia. Lebih 85,000 penonton yang terdiri dari penyokong skuad Malaysia dan Indonesia menggamatkan suasana perlawanan di Stadium Bukit Jalil semalam. Sultan Ahmad Shah, Tengku Abdullah dan barisan tertinggi kepimpinan negara  turut bersama memberi sokongan padu kepada skuad Malaysia.

Malah, aku terhibur ketika keluar bersama keluarga selepas perlawan selesai di sekitar Dataran Merdeka apabila melihat ramai penyokong-penyokong skuad Malaysia meraikan kejayaan itu tanpa sebarang aktiviti vendalisme. Mereka semua ternyata tampak gembira mengibarkan jalur gemilang dan banner Malaysia menaiki kereta atau membonceng motor secara konvoi yang ternyata menghiburkan.

Sabtu, 18 Disember 2010

Bonus!!

Huhuhuu....separuh org bank kaya hari ni!! What an awsome!!! My family and I went to The Mines for bowling. We played 2 games for 8 persons. The bowlers are....me, hubby, sister & hubby, Eqa, Syira & lovely Dania & Damia. We had so much fun yesterday!! Cayalah!! Eqa insisted two play 3 games! Mcm larat!! Lastly, dia tumbang x larat! Kahkahkahkah..

Posing on The Mines' escalator

Guess who?
Gggrrr...I'm a top scorer..

Khamis, 9 Disember 2010

Hiddy's Footsteps - MAHA 2010

Wah..beshnyer pergi MAHA hari tu.. First experience aku rasa..Travel dari one station to another station dengan Rapid KL (free). Ada time berdiri, ada time dapat duduk. Adatlah! Bukan aku sorang pergi sana..


Sister in the bus

Selamat Datang ke MAHA 2010

Tu belom kira bergambar tak ingat dekat hampir semua tempat..esp the goats. Al-maklumlah org bandar mcm aku ni agak freaks sket tgk kambing.. Bukan tu jea, siap pegang lagi..tapi bila dah pegang, astaga..bau dia...baru aku tau.. Patutla org selalu ckp kambing tak mandi, bau dia memeng melekat first class! Kehkhekehkeh..


I'm Mr. Goat

Rabu, 8 Disember 2010

Selamat Menyambut Maal Hijrah

Salam,

Rasa lama giler tak menulis. I just wanna wish every Muslims in this world, Selamat Menyambut Maal Hijrah. Semoga tahun baru ini, kita dapat memperbaiki diri agar menjadi muslim yang lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya. I also wish that Allah will give his blessings to all Ummah! Amin..

Sabtu, 4 Disember 2010

Hiddy's Footsteps - Maybank Games 2010

Maybank Games 2010 dah bermula. Dirasmikan pada 3 Disember 2010 oleh Datuk Seri Abdul Wahid Omar, acara Lintas Hormat dan Ratu Pelekat menarik perhatian ramai. Seorang kakitangan Maybak, V.Shanti berlari membawa obor sebagai melengkapkan perasmian malam itu. Acara lain juga diserikan dengan persembahan tarian dari kakitangan Etiqa. Kita follow pics..




Kontingen dari Johor
Boy Band from DBKL
Etiqa, Juara Gerak Lintas Hormat

Khamis, 2 Disember 2010

Canggihnya Rolltop

Bila buka email google, ada banyak email lama yang aku tak delete..Kenapa ek? Rupa-rupaya, kebanyakan email yang tak dipadam tuh email yang aku suka tengok..tapi, bila dah banyak dan masa berkurangan..tak dapatlah nak membelek-belek balik email yang lama. Antara email yang menjadi favourite aku ialah yang dikirim oleh kawan yang bertajuk "Get A Rolltop Instead of Laptop"..


video

Sama ada rolltop ni dah wujud ke tak, I'm not sure. Apa2halpun kita layan video ini, ok..Ooopppsss..jangan lupa komen jika korang suka dengan video ini..Kutukpun boleh, tapi berpada-pada ok? Jangan menyentuh sensitiviti orang lain...hhehheheh..

Rabu, 1 Disember 2010

Idea Perkahwinan

Tadi aku surf web, aku tengok canggih betul perkahwinan mat saleh..walaupun sederhana tetapi nampak cute..sebabnya, bahan-bahan yang dipakai selalunya recycle dan yg ada kat alam semulajadi. Bagi bakal pengantin, mungkin idea-idea di bawah menjadi buat anda!! (http://www.greenshoeswedding.com/)

Pretty Pink Wedding Ideas


Pretty Pink Wedding Ideas

Selasa, 30 November 2010

Pelan Diet 7 Hari: Menu Diet Sup Kobis

Diet berasaskan sup dapat membakar lemak yang mengandungi kalori yang tidak digunakan oleh badan. Semakin banyak sup yang diambil, semakin banyak penurunan berat badan akan terjadi. Diet ini membolehkan sesiapa mengambil sup kobis seberapa kerap yang mereka mahukan setiap hari.
Diet 7 Hari: Pelan Diet Sup Kobis
Makan seberapa banyak sup yang anda mahukan dan anda boleh kehilangan 10 hingga 15 pound (4.5 - 6.8kg). Resepinya sedikit pelbagai, tetapi dimasukkan dengan sayuran rendah kalori seperti kobis, bawang, tomato, air kaldu berperisa, campuran sup bawang dan jus tomato. Setiap hari, program 7-hari diet ini menyediakan menu spesifik yang boleh dimakan termasuk kentang, jus buah-buahan, pelbagai sayuran dan dalam satu hari dan juga terdapat sajian daging lembu.
Hari Pertama:
  • Makan buah-buahan kecuali pisang.
  • Ambil teh kurang manis, kopi hitam, jus kranberi dan air.
  • Makan seberapa banyak sup yang anda suka

Isnin, 29 November 2010

I Hate Mondays


Salam. Yeah! I really hate Mondays!! I hate to start working today. What about you? Naaaahhh!! If Monday is replaced with Tuesday, I will still hate Tuesday! So, what's the different? Whatever!!

Jumaat, 19 November 2010

Selamat Menyambut Aidiladha

Kepada para Muslimin dan Muslimat, saya dan keluarga ingin mengucapkan Slemat Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita lebih memahami erti pengorbanan yang sebenarnya, Insyaallah..

Sabtu, 30 Oktober 2010

Shhhh...Exam Weeks..

Final Exam is coming.. After struggling with classes and battling with assignments, finally the last decision of life has come..
Please Allah, give me strength to study hard and bless me with useful knowledges. I need to be good..no.. the best!

Selasa, 5 Oktober 2010

Tension

Sejak akhir-akhir ni banyak betul dugaan hidup aku datang silih berganti.
 
Aku dah penat dengan semua ni..
 
Bila bahagia nak datang ni?
 
Penat menunggu.
 
Datanglah cepat..

Khamis, 15 Julai 2010

Optical Illussion

Dulu masa belajar grafik, Hiddy minat sangat dengan Ilusi Optik. Tak silap Hiddy subjek Art History. Punyalah minat sampai suka buat research untuk topik ni aje. Topik lain, x amik peduli lak..Heheheh..Apa2 hal pun, kt bawah ni ada beberapa contoh Ilusi Optik yag menarik.. Kita layan!!

I really love this topic that covered in Art History subject few years back when I studied Graphic Design. I adored so much till I made my own research for this topic only. I didn't even bother other topics in this subject. Heheheh..Anyway, enclosed herewith are few interesting examples on Optical Illusion.. Enjoy!!




Apa yang korang nampak?? Apa dia kalau pandai??
What do you see?? Any idea?? 
(Petikan dari Taken from  www.yeinjee.com)


Selasa, 13 Julai 2010

Justin Bieber

Ika, Syira, Kak Long, Baby dan hiddy suka sangat budak kecik ni. Jadi, kita layan...

Ika, Syira, Kak Long, Baby and Hiddy love Little Justin much. So, let's feel the song..


Khamis, 1 Julai 2010

Snapping Myself & Family Members for photos competition.

Hmmm...excited betol Hiddy dengan this competition. Bukan apa, just for fun..Lagipun, Hiddy nak berkongsi keseronokan memakai Saga dgn seluruh warga Malaysia. Bonet Saga besar tau!! Anyway, no luck for me..Tak pelah, bukan rezeki. Entah kenapa, mlm yang kami shoot ni, perempuan yang ramai.. Dari kecik-kecik, sampaila yang besor-besor. Excited kot! Jadi tumpuan orang masa kat Tasek Permaisuri. Malu, tapi Hiddy dengan perangai selamba badak jea..





Isnin, 24 Mei 2010

Hiddy's Footsteps : Klinik Bolasepak Maybank 2010



Ini snap sempena Klinik Bolasepak Maybank 2010. Bertempat di Pusat Latihan Maybank, Bangi.











Tengok budak2 ni.. Semangat..tapi..budak2la katakan..pagi2 training, muka masing2 mcm baru bangun tido!!!







Wah, pengganti Zidane ni..seronok tengok. Bersepah-sepah..Hehehehe..tapi merekalah yang akan jadi pemain seterusnya nanti. Insyaallah...











 




 


 





 



Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group