Rabu, 16 April 2014

Cabaran 2 Botol K Colly Sweet 17 - after 4 days

Setelah kejayaan entry Tabita, aku berminat nk buat entry lain mengenai produk2 yg aku dh guna. Produk kali ni adalah mengenai K Colly Sweet 17!
 
Makan begitu saje! Yea..K Colly ni mmg sedap sgt. Rasanya masam2 disulami dgn rasa manis. Aku amik 1 scoop terus pagi2. Malas btol nak amik 1/2 scoop pagi n 1/2 scoop sblm tido..
 
Lagipun, aku mmg takut gemuk klu consume mlm2. Lagi satu masalahnya, aku minum susu sblm tido. Kang amik dua2 sekali gus, x nmpk effect plak.
 
Setakat 4 hari ni, yg aku perasan adalah..jerawat aku naik..Second day tu dh nmpk jerawat naik. Aku baru habis period..tapi kenapa naik? Runsing..
 
Nasib ada kawan blogger Amazing Sisters yg dh guna produk ni kata itu utk certain time aje. Dia kata, mula2 guna mmg jerawat dia naik gak. Pastu ilang and cerah!
 
Itu saje review utk 4 hari ni. Tunggu..

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saya pun naik jerawat.. melampau sgt.. mcm mana nk atasi? xserasi ngan badan ke? dh nk abes sebotol ni.

Hiddy Asri berkata...

Hahaha..saya stop. Yg pelik, bila stop, jerawatpn x tumbuh. Maybe tak serasi to both of us. Alergik kolagen, mungkin?

Tanpa Nama berkata...

Akak masih cuba teruskan tak produk tu? Masih naik jerawat atau dah mula ad perubahan positif.. Saya tak berani cuba. Masih cuba hilangkan jerawat di muka.. Sudah 3 minggu jerawat xsusut terpaksa cuba bahan semulajadi utk kurangkan jerawat.. Ad la kesan positif.. Terasa xmau cerah lagi. Yg pntg muka bersih xde jerawat. Huhuhu

Hiddy Asri berkata...

X mau smbg dik. X berani. Akk dh stop lepas sebotol.

k colly berkata...

K-Colly Sweet 17 Indonesia
www.kcollysweet17indonesia.com
www.facebook.com/kcollywhiteningskin
SMS/Whatsapp 081 396 227700
Bb 7CBED09F

Rohani Shafiee berkata...

Saya terpaksa view semula blog2 yg ada sal produk kcolly ni. Smlm baru dapat. Naik jerawat. Seriously xnk teruskan. Sejujurnya saya pernah makan satinskinz . Just tukar produk kcolly coz harga nya lebih murahlau nk bnding kan dgn SS. Dan akhirnya saya tahu yg mana lebih bagus utk saya T_T

Rohani Shafiee berkata...

Saya terpaksa view semula blog2 yg ada sal produk kcolly ni. Smlm baru dapat. Naik jerawat. Seriously xnk teruskan. Sejujurnya saya pernah makan satinskinz . Just tukar produk kcolly coz harga nya lebih murahlau nk bnding kan dgn SS. Dan akhirnya saya tahu yg mana lebih bagus utk saya T_T

Nameless Orange berkata...

Pada permulaan, jangan makan 1 "scoop" sekali gus sebab sesetengah orang, badannya tidak mampu menampung dos yang banyak.

# Kemungkinan penyebab menaikkan jerawat ketika memakan "supplement" collagen.

1. Mengambil dos yang banyak dalam satu masa. Ini menyebabkan ruam dan naik jerawat.

Disarankan cuba 1/2 scoop 1 hari untuk minggu pertama.
Kemudian 1/2 scoop sebelum sarapan (min: 1 jam sebelum makan) dan 1/2 scoop sebelum tidur ketika perut kosong.


2. Minum air kurang dari 3 liter.

- kalau sehari minum 1 liter air memang tidak akan mendapat kesan yang cepat.

- ketika dalam anggaran 1 bulan pertama, ia adalah proses "detox" jadi ia adalah perkara normal untuk tumbuh jerawat dalam 2 minggu pertama kerana badan sedang membuang toksin.

3. Tidak menjaga kebersihan muka.

Jangan dilupakan rutin penjagaan muka dan badan seperti membersihkan dengan pencuci muka dan memakai pelembap muka.

Tips:

Makan Vitamin C 1000 mg setiap hari.

Semua maklumat ini berdasarkan pengalaman saya memakan K Colly Sweet 17. Saya berharap sesiapa yang membaca ini mendapat manfaatnya.

Nameless Orange berkata...

Pada permulaan, jangan makan 1 "scoop" sekali gus sebab sesetengah orang, badannya tidak mampu menampung dos yang banyak.

# Kemungkinan penyebab menaikkan jerawat ketika memakan "supplement" collagen.

1. Mengambil dos yang banyak dalam satu masa. Ini menyebabkan ruam dan naik jerawat.

Disarankan cuba 1/2 scoop 1 hari untuk minggu pertama.
Kemudian 1/2 scoop sebelum sarapan (min: 1 jam sebelum makan) dan 1/2 scoop sebelum tidur ketika perut kosong.


2. Minum air kurang dari 3 liter.

- kalau sehari minum 1 liter air memang tidak akan mendapat kesan yang cepat.

- ketika dalam anggaran 1 bulan pertama, ia adalah proses "detox" jadi ia adalah perkara normal untuk tumbuh jerawat dalam 2 minggu pertama kerana badan sedang membuang toksin.

3. Tidak menjaga kebersihan muka.

Jangan dilupakan rutin penjagaan muka dan badan seperti membersihkan dengan pencuci muka dan memakai pelembap muka.

Tips:

Makan Vitamin C 1000 mg setiap hari.

Semua maklumat ini berdasarkan pengalaman saya memakan K Colly Sweet 17. Saya berharap sesiapa yang membaca ini mendapat manfaatnya.

Nameless Orange berkata...

Atau Tuan/Puan/Cik mengalami healing crisis. Ini adalah perkara normal.

https://m.facebook.com/notes/anggun-beauty-house/healing-crisis-krisis-penyembuhan/364685286960798/

Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group