Rabu, 28 Mac 2012

Cabaran 30 Hari Tabita - Day 15

Haaa...lama aku tak update entry ni..

Ok..ramai yg tertunggu2 apa jadi dgn cabaran Tabita aku ni? Well, nak ckp...x nk..nk ckp, x nk..

Aku decide to stop for a while since aku alami simptom jerawat kecil tumbuh merata kt area rahang, mulut, pipi and leher..So sad! Sebelum pakai Tabita, muka aku hanya ada sedikit bekas jerawat (bkn parut), black heads and white heads..So sad..

Aku stop guna Tabita for 3 days..After researches that I've done through internet, aku dapati ada users yg mengatakan Tabita tak sesuai utk kulit dia terutama dalam menghilangkan jerawat. Utk membaiki struktur kulit agar lebih sekata & cerah, yeah this product really worked for her! That means sama dgn condition aku! And other researches I've found, aku dapati aku kene try konsisten dlm pemakaian Tabita...tak boleh pakai make up utk lebih berkesan.

And, another researches that I found is that, klu korg perasan..ada satu lagi produk lain dr tabita untuk jerawat iaitu Acne Cream.. Mmg aku patot pakai dgn Acne Cream tu..baru berkesan kot! (kopak seh..)

Well, I have decided to stop wearing make up except Mascara and eye brow liner..Bedak totally tak pakai. Sebenarnya mmg malu nk pakai Tabita kt opis sbb mmg berkilat muka! Hmmm...tapi I want to give a try for at least another 2 weeks!

So, ari ni aku start balik pakai Tabita..and updatenya, of course tomorrow!

5 ulasan:

siti berkata...

sayang...u kena kurangkan pakai toner....i pun macam tu, macam pimple kecik2 dalam ada air kadang2...pakai toner tu belah malam je...try seminggu if happend lagi pakai seminggu sekali je...i mula2 dulu pon sama....siap marah2 kat kakak jual tu..last2 skang i tak pakai toner pon..mmg ok sgt2 dh.. =D

Rosli Dhobi berkata...

Hi ... I dah 9 hari dah guna tabita tp blom ada kesan pengelupasan ... Kulit pun berubah skit je ... Pores nampak kecik skit. Soalan I adalah sama ada tabita ni sesuai dgn kulit orang lelaki? Adakah takde pengelupasan tanda2 tabita tak sesuai atau perlukan masa yg lebih pjg lg untuk tgk kesan?

Hiddy Asri berkata...

Meant for unisex. Tap dh stop sbb byk keraguan yg timbul. Anyway, 9 hari masih terlalu baru. Perlu terus pakai. Sy hari yg ke-20 baru btol2 nmpk perubahan. Boleh refer ni http://hiddyasri.blogspot.com/2012/04/cabaran-30-hari-tabita-day-20.html

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

kawan momoy pakai tabita cun je. nak try tapi takut tak sesuai
tunggu nak heal kan pimple dulu

HiddyAsri berkata...

Yes, dear. Depends on individual's skin. I pakai nmpk kulit cerah tapi x sesuai utk hilangkan jerawat I :)

Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group