Selasa, 13 Mac 2012

Tabita - Best Ke?

Pernah dgr TABITA? I'm sure that most of uols heard of it. Well, I bought a set of this product after deciding to give a try. Who knows..kulit leh jadi mcm Siti Nurhaliza? Lately aku received so many Qs psl Tabita. Most of my readers kata aku tak complete ctre. Haaa..ni aku byk update dr entry dulu supaya korg dpt clear review. Well, let's review of the products first..


Produk : Tabita Skin Care - Facial Soap
Berat : 75gm

Produk Tabita Skin Care - Smooth Lotion
Berat 75gm


Produk Tabita Skin Care - Daily Cream
Berat 75gm

Produk Tabita Skin Care - Nightly Cream
Berat 75gm 



Harga : RM200 ke atas bergantung pada penjual dan pakej.
Pengedar : Tidak dapat dikesan.
Kandungan : Diracik dengan menggunakan bahan-bahan alami seperti collagen, Serbuk Mutiara, Japanese Tea, Japanese Pepaya, Vitamin C dan Vitamin E.  

Tabita Skin Care diracik dengan menggunakan bahan-bahan alami seperti collagen, Serbuk Mutiara, Japanese Tea, Japanese Pepaya, Vitamin C dan Vitamin E. Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti Mercury dan Hydroquinon yang dapat menyebabkan kanser kulit dan ketergantungan. Perlu diketahui bahawa ciri dan ubat yang menggunakan Mercury / Hydroquinon biasanya pada masa pemakaian wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari langsung. Tetapi Tabita tidak demikian, dengan bahan alami yang diracik secara professional.


Semua produk Tabita Skin Care sangat aman tanpa efek samping dan cocok untuk semua jenis kulit (neutral).


Wajah anda akan menjadi tampak bersinar, putih, tidak berminyak dan menjadi kencang seperti kulit bayi.


Dengan harga yang terjangkau, pemakaian yang hemat, iaitu 1 paket untuk pemakaian 2-3 bulan, namun hasilnya mulai terlihat dalam waktu 3 minggu. Inilah solusi untuk cantik alami!

Cara menggunakan : PCuci muka dan leher dengan Facial Soap secara merata, lalu dibilas tanpa dikeringkan / dilap. Oleskan dengan Smooth Lotion yang sudah dituang di atas kapas tipis kira-kira 3 s/d 6 teitis. Usap ke wajah dan leher dengan perlahan secara merata (jangan digosok / ditekan). Setelah merata, dalam keadaan lembab berikan Daily Cream pada siang hari dan Nightly Cream pada malam hari secara rutin setiap hari.

Hiddy's Opinion :

Meh aku cter kulit aku dulu. Kulit aku jenis oily skin. Udahlah gtu, pori dkat muka mmg clearly visible mcm kt gambar Day 1. Bukan itu sahaja, kulit aku gak ada jerawat, blackhead, whitehead pakej parut jerawat sekali. 

Masa pertama kali penggunaan, dah terasa efeks pada kulit. Lepas cuci muka, kulit dh terasa lembut. I have to admit I really dislike the scent. Yaikkssss. Busuk tau, mcm sabun Papaya. That's my opinion, ada stgh org suka plak bau Papaya and Facial Soap Tabita tu..Erk..terpulang pada idung masing2 ek.. Effect pertama yg ko rasa, texture skin tu rasa lembut gler..wow..ajaib. Hari ke-2, aku dh rasa pedih2 pakai soap tu. Tap byk entry aku baca kata, teruskan je. Mmg itu side effectnyer. Paling menngile rasa pedih masa Day 3 and Day 4. Aku ok jea, bole bear with it tap ada stgh review dr blogger lain kata menggila pedihnya. Depends on your skin kot. Tap Day 5 plak rasa pedih tu berkurang kecuali kelopak mata, rasa menggatal kt kulit plak dtg. Mcm hapa je ko punya feeling. Ingat dh ok bende lain plak jadi. Masa tu rs, aku ni allergic ke apa? Tapi, keep on trying sbb bc review blogger lain ada gak kata gatal2 kulit. Tabah lagila aku guna.. Itchiness tu berkurang kt Day 6 but area mata still remain pedih smpi abis Day 30. Kata blogger lain, area kulit mata nipis & sensitif. Tu psl ada rs mcm tu. Oooooo....yg plg penting, jgn garu. Nanti luka, jadi keje lak nak kene consult dgn doktor. Semua feeling yang aku ceritakan ni sebab kulit muka menjalani proses pengelupasan.

Utk toner plak, masa mula2 tu tak tau yg biar muka basah2 letak toner. Aku plak pgi lap bagi kering. Bijak2. Day 1 to Day 3 mmg tak rasa apa2 ble pakai toner. Tap masuk Day 4, pergghhh masa tu kan ble cuci muka tahap gaban pedih, ble letak toner dia punya pedih smpi aku ngadap kipas angin biar toner tu cepat kering. Pedih gler ko. Hubby mmg heranla. Produk apa pakai smpi jadi cenggitu. Hahahha.. Day 5 tu dh kurang pedihnya kecuali kt mata. Day 6 barula less pedih kecuali mata. Aku perasa, toner ni gak buat muka aku berminyak esp bila dah letak Day or Night Cream. Menjadikan toner tu balancel ah dengan pengeringan atas proses pengelupasan tu. 

Pada aku, Day Cream ni mcm tak berfungsi langsung. Just to protect your skin from UV rays @ jadi bedak asas. For my skin type, tak sesusai untuk aku jadikan bedak asas. Teksturnya jadi kesat atas kulit aku kalau tak campur air. Mcm aku dh bagitau tadi, ble aku dh apply toner and Day cream ni, kulit produce minyak. So, agak berkilatla. Mmg aku elakkan pakai sblm pgi kerje. Nanti client tgk mcm apa plak. Selalunya lepas solat Zohor @ Asar baru aku pakai. Clients agak kurang time2 ni. X heran sgtla.

1 ulasan:

nana berkata...

Hi..betul ape yg u ceritakan tu..i n my husband pun pakai..sgt puas hati..n skrng kami jd pengedaemr utk tabita ni..yg original taw!!..nwy do pm me if need further info..017-2009912..free postage..

Weight Loss Center - Your Online Weight Loss Support Group