Credit to Google |
Bahan-bahannya (untuk inti)
2 sudu minyak masak
2 ulas bawang putih (cincang halus)
½ biji sengkuang
1 batang lobak merah
1 keping tahu goreng.(potong dadu kecil)
100 gram ayam/ udang. (cincang halus)
1 biji telur(goreng dadar dan cincang halus)
½ sudu teh garam
Cara- caranya
- Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih. Masukkan isi ayam/udang. Kacau sebentar.
- Masukkan semua bahan kecuali telur dan kacau rata sehingga layu/masak.
- Masukkan telur yg dicincang dan gaul rata.
- Angkat dan ketepikan.
Bahan-bahannya (untuk kulit)
100 gram tepung ubi
100 gram tepung gandum
100 gram tepung jagung
1 biji telur
air secukupnya
½ sudu teh garam
½ 1kg
minyak masak (untuk menggoreng)
Cara-caranya
- Masukkan semua bahan kecuali minyak dan air. Tambah air sedikit demi sedikit dan gaulkan sebati. Pastikan adunan tidak terlalu cair.
- Panaskan acuan pai tee dalam minyak panas.
- Celup acuan ke dalam bancuhan tepung.
- Celupkan semula ke dalam minyak panas. Biarkan hingga kulit tertanggal sendiri dan goreng sehingga kekuningan. Kemudian, angkat dan toskan.
- Masukkan inti kedalam kulit pai tee dan hidangkan bersama cili sos.
2 ulasan:
nampak sedappppp! =)
Cuba, try, test!
Catat Ulasan